Till Salu

Följande vuxna hundar söker just nu nya hem. Hundarna bor hos oss om vi inte skriver annat i deras respektive beskrivning. Vid intresse, vänligen ring 072 – 567 23 99. E-post som första kontakt beaktas inte! Alla hundar är skadefria, utan kända allergier, friska och försäkrade om inget annat anges. Alla våra hundar är dolda-fel försäkrade tills dess att de fyller 3 år.

Innan du kontaktar oss, vill vi att du har gått igenom detta först:
https://nordbornasbbse.wordpress.com/infor-valpkopet/

Du som hör av dig bör vara minst 25 år gammal, är ni ett par ska den yngste i paret vara 25 år gammal. Hundvana är ett krav. Inga hundar placeras i lägenhet eller hundgårdshållning. Alla hundar är uppfödda på Barf och färskfoder och placeras enbart i hem där de får äta rå föda i någon form även i fortsättningen. Vi hjälper gärna att hitta ett lämpligt foder.

Nordbornas Barbro
Bavana’s Pride Hexia x Bavana’s Pride Kasper, 2014-08-23, SABBS

Detta bildspel kräver JavaScript.

En lätt byggd och atletisk tik, full med energi och livsglädje. Hon älskar kel och uppmärksamhet och passar i ett aktivt hem. Mycket kontaktsökande, förarvek och vill alltid vara med. Hon älskar åka bil och har aldrig varit åksjuk. Kan vara ensam hemma några timmar vid behov. Barbro är mycket lättlärd och ivrig, vi ser gärna att hon kommer till dig som tränar med positiv förstärkning. Hennes vaktinstinkt är redan mycket utpräglad.

Hon har påbörjat Drag Weight träning och tycker att det är jätteroligt. Hon har mycket driv och arbetsglädje, vilket gör att vi tror att hon skulle älska vilken träningsform som helst egentligen, ifall man är intresserad av att utöva hundsport i någon form. Hon har även fått springa utmed cykeln en gång och det gick mycket bra.

Barbro kan det grundläggande – sitt, vänta på maten, sitt namn. Hon behöver koppelträning och stjäl mat om hon inte är under uppsikt.

Barbro är inte van vid barn, men älskar alla barn som hon får träffa oavsett ålder och är försiktig i deras närhet. Hon kommer i regel överens med hanhundar, hos tikar avgör sympatin. Eftersom Barbro uppskattar odelad uppmärksamhet passar hon även i hem som ensam hund. Barbro gillar inte katter och har rätt mycket bytesdrift, så ett hem utan smådjur vore lämpligast.

Förmedlas även ihop med hennes bror Bruno.

Nordbornas Brynolf (Bruno)
Bavana’s Pride Hexia x Bavana’s Pride Kasper, 2014-08-23, SABBS

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bruno är uppväxt i barnfamilj och fungerar mycket bra med barn i alla åldrar. Men eftersom han är en rätt energisk hane som är lite hoppig och ivrig emellanåt, så tror vi att det är bättre om han kommer till en familj med lite äldre och hundvana barn.

I grunden är han en mjuk hane, han var bland de mest ranglåga i kullen. Han har dock tyvärr fått göra lite som han velat och behöver därför komma till ett erfaret hem där han får känna tryggheten av ett lugnt och fast ledarskap. Han är lättkorrigerad, men testar såklart gärna än i och med att han är så ung som han är. Han är dock definitivt ingen problemhund!

Det grundläggande kan han (sitt, ligg, vänta på kommando inför maten), men behöver lite koppelträning. Han går rätt ok i TGW-sele, men vill man ha halsband på honom, så får man träna på det. Han brukar inte dra mot andra hundar när han är ute och går och skulle funka i en familj ihop med en inte alltför ranghög tik i hans storlek. Hur han är med katter och smådjur vet vi inte, men han är inte van vid dem, så det är nog ingen vidare idé att prova.

Bruno är en mycket trevlig hane som är väldigt kelig. Hans vaktinstinkt är redan mycket utpräglad. Han är normalstor, har vuxit färdig på höjden men kommer att lägga på sig en hel del muskelmassa än. Vi uppskattar att han kommer väga strax över 60 kg när han har vuxit färdigt. Bruno vill gärna vara med överallt och skulle trivas i en något aktivare familj. Han älskar att åka bil och kan vara ensam hemma vid behov. Just nu är han lite omusklad och understimulerad, men vi har påbörjat träning med Drag Weight och han tycker att det är roligt. Får han bara komma till ett hem med fasta rutiner där det investeras lite tid i honom, så tar han igen sig mycket snabbt. Han har hittills bott i Norge och har därför pass.

Bruno förmedlas även ihop med sin syster Barbro.

Annonser