Till Salu

Följande vuxna hundar söker just nu nya hem. Hundarna bor hos oss om vi inte skriver annat i deras respektive beskrivning. Vid intresse, vänligen ring 072 – 567 23 99. E-post som första kontakt beaktas inte! Alla hundar är skadefria, utan kända allergier, friska och försäkrade om inget annat anges. Alla våra hundar är dolda-fel försäkrade tills dess att de fyller 3 år.

Innan du kontaktar oss, vill vi att du har gått igenom detta först:
https://nordbornasbbse.wordpress.com/infor-valpkopet/

Du bör vara minst 25 år gammal. Är ni ett par ska den yngste vara minst 25 år fyllda.

Nordbornas Brynolf (Bruno)
Bavana’s Pride Hexia x Bavana’s Pride Kasper, 2014-08-23, SABBS

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det här är Bruno, en mycket stilig blue fawn hane som kom tillbaka till oss för snart 2 år sen. Sedan dess har vi försökt hitta ett lämpligt hem till honom, tyvärr utan framgång. Bruno föddes 2014-08-22 efter Bavana’s Pride Hexia och Bavana’s Pride Kasper. Han har sina papper i SABBS och har även pass. Sitt första hem hade han i Norge. Han är en frisk och skadefri ung man, utan kända allergier med en mycket stark utpräglad vaktinstinkt. Bruno är en av de mjukare hanarna i kullen, han vill göra rätt, söker mycket kontakt och bjuder under träningen på en mängd önskade beteenden som lätt går att förstärka i och med att han är väldigt lättmotiverad av t ex godis eller annan positiv förstärkning. Bruno behöver koppelträning, vilket vi håller på med här hos oss i mån av tid. Han gör framsteg mellan varje träningspass, även om de ibland bara sporadiskt blir av.
Tyvärr har Bruno gjort dåliga erfarenheter med män, enligt förra ägarens utsago har en hundvakt varit ond med honom då Bruno var under året. Av den anledningen behöver han komma till ett mycket erfaret hem, där han får en kvinnlig hundförare som tar hand om fostran och träning. Eventuella manliga familjemedlemmar behöver ha en mjuk framtoning och låta Bruno ta kontakten i sin egen takt. När Bruno väl fattat tycke för någon oavsett kön, så är han väldigt gosig och snäll. Han nöjer sig med soffmys och dagliga promenader, men tycker att det är roligt att leta upp godis i blåbärsris. Av den anledningen skulle han passa bra i ett hem där det finns spårintresse av något slag.
Bruno har tidvis bott i lägenhet och kan därför flytta till en sådan i ett mycket lugnt område. I första hand letar vi dock ett hem i hus eller på gård till honom. Den eventuella tomten måste vara inhägnad! Bruno är uppväxt med barn och älskar alla barn. Dock har han en extrem vakt  gentemot främmande vuxna om små barn finns i hemmet. Därför bör eventuella barn i hans nya familj vara i nedre tonåren eller äldre.
Bruno är inte van vid katter och smådjur och fungerar inte med hanhundar i samma flock. Däremot skulle han uppskatta en tik som lekkompis i det nya hemmet. Idealiskt hade dock varit om han fick vara ensam hund, så att fick avnjuta odelad kärlek och uppmärksamhet av sin nya famlj. Sedan han varit valp har Bruno fått äta rå föda och i sitt nya hem vill han få fortsätta med att få äta rått. Bruno är kastrerad och vid flytt följer övergångsfoder, snuttefilt och en pärm med alla hans papper med. Bruno är försäkrad i Sveland och har varit det utan avbrott sålänge han bott hos oss. Till Bruno letar vi en ägare som är minst 25 år gammal, men vi ser helst att han får flytta till ett par eller en ägare som är medelålders eller äldre, som har mycket tid och tålamod för honom. Gärna en pensionär.

 

Annonser