Om Oss

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vill ni ha rastypiska, friska Boerboel med bra temperament så ska ni köpa en valp av oss.

Vi som har Nordbornas Kennel heter Sophie Freier och Mats Carlsson. Vår Kennel har varit registrerad sedan 2010. Vi har haft 7 kullar. Den första 2014. Alla våra avelsdjur förutom de som kommer från vår egen avel är importerade från Holland. Vi åker utomlands för parningar  för att få så bra resultat som möjligt om vi inte använder en av våra egna hanar. Vidare är vi Sveriges enda Kennel som har våra hundar registrerade i förbundet Boerboel International (BI). Boerboel International bedömer inte bara utseendet (exteriören) på hunden utan även hälsa och temperament. Det görs en mentalbeskrivning för varje hund. Detta gäller även de hanar vi köper parningar från. Dessutom så gör vi en genetisk screening på varje avelsdjur som kallas för BIGS (Boerboel International Genetic Screening). Varje hund, även de hanar vi köper parningar från testas. Valparna kan därmed inte insjukna i någon av de 96 sjukdomar föräldradjuren BIGS testats för.

Vi bor på en gård på landet och hundarna får vara ute så mycket de vill. Det är alltid en hemma med hundarna hela tiden och sköter om dem. Hundarna tränas och ska i mån av tid meriteras i viltspår. Boerboel är mycket bra på att spåra.

Alla hundar går med på promenader på stan så de blir vana det och får socialisering. De tränas i lydnad och får gå promenader i skogen. De får trava 2-4 km utmed cykel från det att de är 18 månader gamla ibland och de får dra kedjor i motionsspår 1-2 ggr i veckan från arton månaders ålder. Det är bra för att bygga upp en hunds senor, muskler och ligament.

Hundarna är vårt största intresse och vi har köpt vår gård för att få mycket plats till våra hundar och kenneln. Vi ”Barfar” våra hundar (BARF innebär att man gör maten själv till hundarna av färskt kött, ben, grönsaker, frukt). Vi ger dem även kosttillskott och gör allt för att de ska få så bra hälsa som möjligt och få behålla den så länge som möjligt.

Medlemsnummer

SABBS: 0611580
Boerboel International: 5420

Annonser