Om Oss

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi som har Nordbornas Kennel heter Sophie Freier och Mats Carlsson. Vår Kennel har varit registrerad sedan 2010. Vi har haft 7 kullar. Den första 2014. Alla våra avelsdjur förutom de som kommer från vår egen avel är importerade från Holland.

Vi bor på en gård på landet och hundarna får vara ute så mycket de vill. Det är alltid en hemma med hundarna hela tiden och sköter om dem. Hundarna tränas och ska i mån av tid meriteras i viltspår. Boerboel är mycket bra på att spåra.

Vi håller på och renoverar och det är mycket jobb utomhus på gården så vi har inte så mycket tid till träning just nu som vi skulle vilja men alla hundar går med på promenader på stan så de blir vana det och får socialisering. De får gå promenader i skogen. De får trava 2-4 km utmed cykel från det att de är 18 månader gamla ibland och de får dra kedjor i motionsspår en gång i veckan från arton månaders ålder. Det är bra för att bygga upp en hunds senor, muskler och ligament.

Hundarna är vårt största intresse och vi har köpt vår gård för att få mycket plats till våra hundar och kenneln. Vi ”Barfar” våra hundar (BARF innebär att man gör maten själv till hundarna av färskt kött, ben, grönsaker, frukt). Vi ger dem även kosttillskott och gör allt för att de ska få så bra hälsa som möjligt och få behålla den så länge som möjligt.

Förutom hundarna gillar vi skytte, jakt och motorcyklar, styrketräning (Mats)  samt en och annan stund vid datorn. Som de flesta andra också gillar vi naturligtvis även film och musik.

Medlemsnummer

SABBS: 0611580
Boerboel International: 5420