Om Oss

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vill ni ha rastypiska, friska Boerboel med bra temperament så ska ni köpa en valp av Kennel Nordbornas. ALLA VÅRA AVELSDJURS  DOKUMENT FÖR HÄLSA, MENTALBESKRIVNING OCH BIGS (Genetiskt test för 146 sjukdomar) finns på respektive hunds sida. Det är klickbara länkar. Vi backar upp allt vi påstår om våra hundar med dokument på denna sida, för varje hund.

Vi som har Nordbornas Kennel heter Sophie Freier och Mats Carlsson. Vår Kennel har varit registrerad sedan 2010 och vi har haft 7 kullar. Den första 2014. Alla våra avelsdjur förutom de som kommer från vår egen avel är importerade från Holland. Vi åker utomlands för parningar  för att få så bra resultat som möjligt om vi inte använder en av våra egna hanar.

Vidare är vi Sveriges enda Kennel som har våra hundar registrerade i förbundet Boerboel International (BI). Boerboel International bedömer inte bara utseendet (exteriören) på hunden utan även hälsa och temperament. Det görs en mentalbeskrivning för varje hund. Detta gäller även de hanar vi köper parningar från. Dessutom så gör vi en genetisk screening på varje avelsdjur som kallas för BIGS (Boerboel International Genetic Screening). Varje hund, även de hanar vi köper parningar från testas. Avkommorna kan därmed inte insjukna i någon av de 146 sjukdomar föräldradjuren BIGS testats för. Detta är vi ensamma i landet om.

Vi bor på en gård på landet och hundarna får vara ute så mycket de vill. Det är alltid en hemma med hundarna hela tiden och sköter om dem.

Alla våra hundar går med på promenader på stan så de blir vana det och får socialisering. De tränas i lydnad och får gå promenader i skogen. De får trava 2-4 km utmed cykel från det att de är 18 minst månader gamla och de får dra kedjor i motionsspår 1-2 ggr i veckan från arton månaders ålder. Det är bra för att bygga upp en hunds senor, muskler och ligament.

Hundarna är vårt största intresse och vi har köpt vår gård för att få mycket plats till våra hundar och kenneln. Vi ”Barfar” våra hundar (BARF innebär att man gör maten själv till hundarna av färskt kött, ben, grönsaker, frukt). Vi ger dem även kosttillskott och gör allt för att de ska få så bra hälsa som möjligt och få behålla den så länge som möjligt.

Medlemsnummer Boerboel International: 5420

Annons