Naturläkemedel

Nedan kommer vi allt eftersom samla länkar till artiklar som handlar om alternativa behandlingsmetoder till ej akuta sjukdomstillstånd. Vi är på inget sätt utbildade inom detta område men har läst in oss på det och provat på oss själva och våra djur och sett hur bra det fungerar. Vi har den starka uppfattningen att man om möjligt alltid bör välja naturliga sätt för att hjälpa kroppen att läka framför de skolmedicinska läkemedel som är vanliga att använda och som ofta medför en rad olika biverkningar.

Har man möjlighet, så anser vi att även en kompletterande användning av naturläkemedel till ordinerade skolmedicinska läkemedel är meningsfull. Varje artikel kommer vi att kommentera kort, så att det blir lätt överskådligt och för att man lätt ska kunna hitta tillbaka till en artikel vid behov.

Glukosamin och MSM

Glukosamin är ett ämne som naturligt finns i kött. Man brukar ge glukosamin till arbetande hästar samt hundar och även människor som tränar hårt brukar ta glukosamin som kosttillskott. Glukosamin smörjer lederna och säkerställer därmed god ledfunktion. Glukosamin hjälper kroppen vid förnyelse av ben, ledbrosk, muskler, senor och ledband. Kosttillskottet bör inte bara ges vid monotona arbeten eller andra påfrestningar utan även när hunden börjar bli något äldre. Vi rekommenderar även att tillsätta glukosamin under tiden valpen växer. Med fördel kombinerar man Glukosamin och MSM pga MSM:s goda effekter på kroppen. Själva använder vi ”Gluko/Max” från Bodyshop, som även är registrerad som fodertillskott hos Jordbruksverket. På samma sida hittar du även MSM. Mer information, doseringsanvisningar, etc hittar du [här]. Glukosamin och MSM ges direkt i fodret en gång om dagen.

Omega 3
Omega 3, eller fiskolja, finns både som kapslar eller i flytande form och ges en gång dagligen i födan. Omega 3 har många positiva effekter och ska helst ges från att du får hem valpen och livet ut. Förutom att hunden får finare päls, så är Omega 3 även bl a bra för leder och muskler, nervsystemets utveckling, koncentrationsförmågan samt innehåller viktiga fettsyror.

Naturlig Antibiotika.

Kolloidalt Silver.

Oreganoolja.

Maruka Honung.

Svartkumminolja.

Cabbabisolja (CBD).

När man har gett en hund antibiotika så slås det naturliga immunförsvaret ut och de nyttiga bakterierna i magen kommer ibland inte tillbaka enligt vissa forskare. Man bör ge probiotika både under antibiotikakuren och efteråt i sådant fall om man ska ge antibiotika. Exempel på olika sorters antibiotika ger jag här.

  • Purina Veterinary Diets Canine Fortiflora.
  • Pro-Kolin +
  • Magdroppar – Semper Barnmat.
  • Caninkur Pro Tabletter.

Skillnaden mellan de olika preparaten.

Canikur innehåller bla energi (lättsmälta sockerarter), salter som djuret kan förlora vid mag och tarmproblem samt kaolin (en lera som bl a hjälper avföringen att stabilisera sig och som också kan suga upp gifter så att de inte tas upp av tarmen. Canikur brukar fungera bra för att återställa konsistensen på avföringen vid diarré.
Canikur pro innehåller probiotika (goda bakterier), prebioitka (ämnen som främjar de goda bakteriernas tillväxt) samt en lera (montmorillonitlera som bl a skyddar tarmslemhinnan, binder gifter och normaliserar avföringen).
Diarsanyl innehåller prebiotika, montmorillonitlera, salter och lättsmälta kolhydrater.
Pro-kolin innehåller probiotika, prebiotika, kaolin och pectin (verkar lugnande på tarmslemhinnan).
Det kan dessutom vara lite skillnad på vilken sorts probiotika och prebiotika som ingår i de olika preparaten.

Artiklar om naturlig antibiotika.

http://www.dogsnaturallymagazine.com/three-natural-antibiotics-for-your-dog/

Annons