Köpa Valp

dag 17 (1)

Vi är väldigt mån om var våra valpar hamnar. Vår målsättning är att avla fram Boerboel som i exteriör, men framförallt mentalitet håller sig till standarden. Det är därför mycket viktigt för oss att valparnas nya ägare har hunderfarenhet, gärna av molosser, sedan tidigare. Boerboel är ingen ras som passar i lägenhetsmiljöer och alla våra Boerboel kommer därför enbart att säljas till dig som bor på gård eller i hus, där hunden har möjlighet att leva ut sin naturliga vaktinstinkt.

Det är mycket viktigt att utvärdera hundens fysiska och mentala hälsa. Därför vill vi att du ska röntga höfter och armbågar på din valp innan den har fyllt två år och vi kommer att stå för kostnaden för röntgen och avläsning. Vi ser även gärna att du deltar vid en appraisal och gör en mentalbeskrivning med din hund i samband med den. Detta är viktigt för att vi ska kunna följa upp vår avel.

Eftersom du redan har erfarenhet av hundar vet du att det kommer mycket ansvar med en hund. Vi vill att du ska ha fyllt 25 år och att du lever i ordnade förhållanden. Är ni ett par ska den yngste i paret vara minst 25 år gammal. Innan vi säljer en valp till dig vill vi att du kommer och  hälsar på oss, hundarna och valparna. Inga valpar säljs via mejl/telefon. Vi vill även kunna göra ett hembesök hos dig, något som vi vill kunna göra både innan och efter valpen flyttat in hos dig.

Vi behåller hellre en valp hos oss istället för att skicka den till ett hem som inte känns helt  rätt. Innan valparna har uppnått en ålder på 7 veckor reserverar vi i regel inga valpar åt  någon valpköpare. För att matcha rätt valp till rätt valpköpare på bästa sätt använder vi oss av [Volhard-testet]. Vi vill  vara säkra på att hunden och du passar ihop. Valparna kommer sedan att få flytta när de är mellan  8 – 10 veckor gamla, helt beroende på hur långt de har hunnit i utvecklingen.

Vi utfodrar alla våra hundar och även valparna med färskfoder och BARF och vill att du  fortsätter med detta under hela hundens liv för att säkerställa att hunden blir så frisk som möjligt, mår så bra som möjligt och presterar bäst möjligt. Har du inte utfodrat någon hund med färskfoder eller barf förut, så hjälper vi dig naturligtvis hela vägen från att hitta ett lämpligt foder till din valp, var du kan köpa fodret till kostråd under hela hundens liv. För oss är utfodring av hundar med torrfoder i regel inget alternativ!

En gång om året kommer vi att ordna en valpträff. Du som valpköpare har då möjlighet att  träffa valpens kullsyskon och andra valpar ur vår avel samt naturligtvis andra valpköpare. Valpträffen ska ge möjligheten att knyta kontakter med andra valpköpare som kanske bor i din närhet och att utbyta  erfarenheter. På Facebook har vi även en grupp till alla våra valpköpare, där man kan lägga ut bilder på sin hund, följa utvecklingen till hundens kullsyskon och diskutera olika frågor med oss och andra valpköpare. I den gruppen lägger vi även ut nyttig information. För att säkerställa ett trevligt diskussionsklimat är gruppen både stängd och hemlig, så att enbart de som har köpt valp från oss kan delta i diskussionerna.

Annonser