Köpa Valp

10157269_1496351340663539_2260882291284620063_n

Vi är väldigt måna om var våra valpar hamnar. Vår målsättning är att avla fram Boerboel som i exteriör, men framförallt mentalitet håller sig till standarden. Det är därför mycket viktigt för oss att valparnas nya ägare har hunderfarenhet, gärna av molosser, sedan tidigare. Boerboel är ingen ras som passar i lägenhet och alla våra Boerboel kommer därför enbart att säljas till dig som bor på gård eller i hus, där hunden har möjlighet att leva ut sin naturliga vaktinstinkt.

Det är mycket viktigt att utvärdera hundens fysiska och mentala hälsa. Därför ser vi gärna att du röntgar höfter och armbågar på din valp innan den har fyllt två år. Vi ser även gärna att du deltar vid en Appraisal och gör en mentalbeskrivning med din hund. Detta är viktigt för oss för att vi ska kunna följa upp vår avel.

Eftersom du redan har erfarenhet av hundar vet du att det kommer mycket ansvar med en hund. Vi vill att du ska ha fyllt 25 år och att du lever i ordnade förhållanden. Är ni ett par ska den yngste i paret vara minst 25 år gammal. Innan vi säljer en valp till dig vill vi att du kommer och  hälsar på oss, hundarna och valparna. Inga valpar säljs via mejl/telefon.

Vi behåller hellre en valp hos oss istället för att skicka den till ett hem som inte känns helt  rätt. Innan valparna har uppnått en ålder på 7 veckor reserverar vi i regel inga valpar åt  någon valpköpare genom att de får lägga handpenning. För att matcha rätt valp till rätt valpköpare på bästa sätt använder vi oss av [Volhard-testet]. Vi vill  vara säkra på att hunden och du passar ihop. Valparna kommer sedan att få flytta när de är mellan  8 – 10 veckor gamla, helt beroende på hur långt de har hunnit i utvecklingen.

Vi utfodrar alla våra hundar och även valparna med färskfoder och BARF och vill att du  fortsätter med detta under hela hundens liv för att säkerställa att hunden blir så frisk som möjligt, mår så bra som möjligt och presterar bäst möjligt. Har du inte utfodrat någon hund med färskfoder eller barf förut, så hjälper vi dig naturligtvis hela vägen från att hitta ett lämpligt foder till din valp, var du kan köpa fodret, till kostråd under hela hundens liv. Det finns gott om bra återförsäljare för bra färskfoder var du än bor. För oss är utfodring av hundar med torrfoder i regel inget alternativ!

Vi har bra kontakt med de allra flesta av våra valpköpare. Det vill vi ha. På Facebook har vi en grupp till alla våra valpköpare, där man kan lägga ut bilder och filmer på sin hund, följa utvecklingen av hundens kullsyskon och diskutera olika frågor med oss och andra valpköpare. I den gruppen lägger vi även ut nyttig information. För att säkerställa ett trevligt diskussionsklimat är gruppen både stängd och hemlig, så att enbart de som har köpt valp från oss kan delta i diskussionerna.

Innan ni kontaktar oss för att hälsa på och se våra fina hundar och träffa oss så vill vi att ni läser igenom detta.

Med Vänlig Hälsning

 

Mats Carlsson                    Sophie Freier

Annons