Immer Moed Ava – ”Heidi”

Detta bildspel kräver JavaScript.

Heidi has had 3 litters and is castrated.

Information: 

Född: 2010-05-02
Vikt: 52 kg
Höjd: 62 cm
Färg: Röd-fawn Buckskin
Stamtavla BI: [201100288]
Stamtavla EBBASA: [EB20100398]
Stamtavla SABT: [2010009643011]

BBI TPI: 85,75 %. Hälsa 100% mentalitet 91%. Detta bedömt vid 13 månaders ålder.
SABT TPI: 78,3 %

Hälsa:

HD: [A]
Röntgenbild: [Höfter]
ED: [0]
Röntgenbilder: [Höger] [Vänster]
PennHip: [0,41/0,42]
Röntgenbilder: [Bild 1] [Bild 2]
DJD: [Inga tecken]
Hyperplasi: [0]
Ectropion/Entropion: [0]
Ögonlysning: [normal]
Hjärta: [normal]
Patella: [0]
Tänder: Fullständigt tångbett
Sköldskörtel: [normal]
Boerboel International Genetic Screening: (BIGS): [Genotype] [BIGS Certificate] [DNA Certificate]

Meriter:

Godkänd anlagsprov blodspår: [2011-06-11]
2:a pris blodspår öppen klass: [2011-07-31]
1:a pris blodspår öppen klass: [2011-09-27]
1:a pris blodspår öppen klass: [2011-10-04]
2:a pris blodspår öppen klass: [2011-10-11]

Om Heidi:

Plus:
Heidi är en trevlig, social och glad tik med en mycket stabil mentalitet. Hon är följsam och  fungerar problemlöst i flock.  Heidi är mycket intresserad av spårning och följer spår av  såväl klövvilt såsom rovvilt (exempelvis björn). I  spårningen är hon mycket ivrig vilket kan leda till lite slarv ibland.

Heidi var en mycket duktig mamma som älskade att ha valpar.  Hon är bra på att uppfostra valpar och lite barnslig i sättet då hon har valpar. Hon bjuder ofta upp till bus och dragkamp med dem. Då hon inte har valpar själv längre brukar hon få ta hand om ett par stycken eller några valpar åt en annan tik som har många valpar då de börjar bli lite äldre.

Hon bryr sig inte om kallt eller fuktigt väder och är mycket matglad. Hennes  vaktinstinkt  är mycket utpräglad och hon lämnar inte ens tomten utan stängsel. Heidi är vår ”vaktchef”. Hon har den rollen i flocken. Skärpan tar hon dock enbart fram då situationen kräver det.

Under sommaren 2013 testades Heidi på permobilbjörn. Hon visade på mycket rovdjursskärpa, kamplust och dådkraft. Heidi var mycket noga med att hela tiden stå mellan björnatrappen och hundföraren och var svår att kalla in när attrappen rörde på sig. Det enda som inte var bra var att hon inte kom på inkallning. Men det hade vi tränat på så det gått bra om vi fått chansen att göra ett riktig officiellt test. Vi hade velat göra ett officiellt test vilket vi är säkra på att hon skulle ha klarat men vi fick inte det då det de diskriminerar de som inte jagar björn och inte har de klassiska raserna som det jagas björn med här. De får inte göra provet. De vet inget om Boerboel och att rasen har en mycket utpräglad rovsjursskärpa samt att en bra Boerboel ska klara ett sådant test. Vi fick inte boka tid och då vi ringde på morgonen samma dag var alla tider bokade. Kul ändå detta med permobilen och man får se hur ens hund reagerar då det finns björn i närheten.

Exteriör: Bra framställ, snygg topplinje, korrekt svansföring.

Minus:
Känslig för varma temperaturer

Exteriör: Tångbett, något för lång i förhållandet till mankhöjden. Inkorrekt öronställning, för dåligt vinklad bakparti.

Kullar:

[A-Kullen]
[C-Kullen]

[G-Kullen]

Annons