Garantier

Det är inte bara vi som kan ställa olika krav på våra valpköpare. Även du som valpköpare har rätt att ställa en rad olika krav på oss som uppfödare och på din valp. Det är tänkt att din valp ska följa dig under många år som del av familjen, som tränings- eller jaktkompis eller kanske till och med som arbetskamrat. En fysisk och mentalt frisk hund som klarar av de uppgifter du ställer är  det absolut minsta du kan kräva. Här nedan beskriver vi vad vi som uppfödare garanterar dig i och med att du  bestämmer dig för en valp från oss.

Under tiden valparna växer upp hos oss ser vi till att de får så många olika positiva intryck som  möjligt. De kommer då att ha hanterats av olika vuxna och barn. De kommer också att ha umgåtts med andra hundar. Valparna växer upp inne i huset, men får vistas ute så mycket vädret  tillåter. Genom vår valplekpark har valparna fått bekanta sig med olika underlag (gräs, grus,  trägolv, klinkers, torv, vatten etc), tunnlar samt hinder av olika slag som flyttas runt för varje dag för  att stimulera valpens intelligens och anpassningsförmåga. Små utflykter ska förbereda valparna på att  vistas på främmande platser samt att åka bil. Mellan åldern 3 dagar till och med 16 dagar kommer valpen att följa US militärens Bio Sensor] program (även kallad Super Dog Program) som har utvecklats av deras tjänstehundsenhet.

När valpen flyttar in hos dig är den chippad, vaccinerad, avmaskad och veterinärbesiktigad. Valpen kommer också med ett födelsebevis i ett Boerboelförbund. Med valpen följer en pärm med alla papper som t.ex. kopior på föräldrarnas alla hälsoutredningar, informationsmaterial, en snuttefilt som luktar mamma och syskon samt halsband och koppel. Du får även med dig foder samt kosttillskott som tillsammans med fodret ger valpen en så bra start som möjligt.

Under hela hundens liv får du support av oss. Har du frågor eller problem får du mer än gärna  vända dig till oss, så att vi kan hjälpa dig. Blir du sjuk, ska du åka bort eller händer något annat i ditt liv som gör att du inte kan ha hunden hos dig ett tag är hunden givetvis välkommen hos oss  om vi har plats för den då tills dess att du har möjlighet att ta hand om hunden igen.

En gång om året kommer vi att ordna en valpträff. Du som valpköpare har då möjlighet att  träffa valpens kullsyskon och andra valpar ur vår avel samt naturligtvis andra valpköpare. Valpträffen  ska ge möjligheten att knyta kontakter med andra valpköpare som kanske bor i din närhet och att utbyta  erfarenheter.

Annons