Bavana’s Pride Kira

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Information :

Född: 2013-02-05
Vikt: 50 kg
Höjd: 63 cm.
Färg: Fawn Buckskin
Stamtavla BI: [201300383]
TPI 87,5%, BI mentalitet: 100% (vid 14 månader)
D locus*: d/D

Hälsa:

HD: [B] [Patientjournal i PDF]
Röntgenbild: [Höfter]
ED: [0]
Röntgenbilder: [Höger] [Vänster]
PennHip: [0,43/0,56]
Röntgenbilder: [Bild 1] [Bild 2] [Bild 3] [Bild 4]
DJD: [Inga tecken]
Hyperplasi: [0]
Ectropion/Entropion: [Fri]
Ögonlysning: [Fri]
Patella: [0]
Tänder: Fullständigt saxbett
Psykomotorisk Epilepsie: [Fri]
Boerboel International Genetical Screening (BIGS): [Genotype] [BIGS Certificate] [DNA Certificate]

Om Kira:

Plus:
Kira är den hund i vår flock som är mest intresserad av och duktigast på att spåra. Hon är mycket säker trots att hon enbart har tränat några pass under sensommaren 2013. I sin spårning jobbar hon lugn, metodiskt, fokuserad och uthållig. Förarvek i många situationer.

Minus:
Kira är mycket intelligent. Hon är lite envis men det är ju något som är både positivt och negativt eftersom det är bra när hon spårar till exempel och arbetande raser samt starka raser har ofta den egenskapen.

Övrigt:

Kira mognade väldigt sent både fysiskt och mentalt. Vid 13-14 månader så var kroppen inte speciellt väl utvecklad och hade inte så bra balans exteriört. Kira var även väldigt omogen i sättet jämfört med vad en Boerboel brukar vara i den åldern. Men hon blev snabbt en helt annan tik exteriört från arton månader och då började hon även mogna mer mentalt. Nu är hon mycket välbyggd och välmusklad.

Kullar:

[D-kullen]
[F-kullen]

*D locus styr den s.k. utspädningen i pälsfärgen. Eftersom det är en recessiv gen måste både mamman och pappan till kullen åtminstone bära på anlaget, dvs d, för att påverka pälsfärgen hos enstaka eller alla valpar i kullen. Genen reducerar svart till blå, leverfärgad (ej godkänt inom Boerboel) till isabell och kan i vissa fall ljusa upp rött.

Annons